Gulyás: A Fidesz az EPP tagja kíván maradni

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón elmondta, hogy szerinte az Európai Parlament rosszul kezelte a migráció kérdését – olvasható a Mandineren.

A Politico állításai a miniszter szerint tévesek. Gulyás reagált a Magyar Nemzetben frissen megjelent „Új szövetséget!” című írásra is, leszögezte: a Fidesz az Európai Néppárt (EPP) tagja, és az is kíván maradni.

A miniszter elmondta, hogy egyeztetnek az EPP-vel, de vannak bizonyos ügyek, amelyekben a Fidesz nem tud kompromisszumot kötni. Kifejtette: azt szeretnék, hogy a néppárt egységes maradjon a választásokig.

Közel másfélszeresére nőtt a házasságkötések száma, kevesebb a válás és az abortusz – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón.

Közölte: 100 családba tavaly 149 gyermek született, ezt az eredményt még javítani kell, és a lendület fenntartására további lépésekre van szükség. Kijelentette, hogy a családvédelmi akcióterv nem igényel sok törvénymódosítást. A falusi csok kapcsén kifejtette, hogy a kormány célja az elnéptelenedés elkerülése, így a támogatást minden csökkenő népességű településre kiterjesztik.

Kiderült: a következő hetekben a családvédelmi akciótervvel kapcsolatos plakátokkal találkozhatunk.