Fáklyásmenet lesz az idei az Élet menete

Keleti Ágnes óriás fáklyát gyújt a Jane Haining Rakparton található Holokauszt emlékműnél.

2019. április 14-én a „Cipők a Duna parton” emlékmű előtt, Keleti Ágnes (született Klein), holokauszt-túlélő, a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett ötszörös olimpiai bajnok magyar tornász, a magyar tornasport legeredményesebb versenyzője fogja meggyújtani a Duna parton erre az alkalomra felépített óriás fáklyát — olvasható Az Élet Menete Alapítvány Facebook oldalán.

A magyarországi Élet Menete Alapítvány létrehozását egy civil fiatalokból álló közösség kezdeményezte 2003 októberében, a világ 55 országában működő hasonló szervezet mintájára azzal a céllal, hogy rendezvényein fiatalok és idősek, közéleti személyiségek, színészek, művészek, sportolók, politikusok felekezeti és politikai hovatartozásra való tekintet nélkül, ünnepélyes keretek között együtt róhassak le kegyeletüket a holokauszt áldozatainak emléke előtt és tegyenek hitet a társadalmi szolidaritás valamint a demokratikus politikai kultúra mellett.

2004 áprilisa óta idén 16. alkalommal rendezik meg a felvonulást.

Élet Menete Budapesten 2019-ben is!

Idén ismét várunk mindenkit a budapesti Élet Menetére. 2019-ben is emlékezzünk és emlékeztessünk közösen. Találkozzunk a Március 15. téren és vonuljunk együt…