Válaszcsapást mért az IDF a Hamasz terrorista állására

A gázai övezetből felküldött robbanó léggömbökre adott válaszul mértek válaszcsapást az IDF légi egységei a Hamaszhoz tartozó terrorista állomásra – írja a Israel National News. 

Az Izrael Védelmi Erők légi egységei kedd este válaszcsapást mértek számos támadó, Hamasz terrorista célpontra a Gázai-övezet északi részén található terrorista katonai állomáson.

fotó: idf.il

A válaszcsapást a Hamasz-terroristák által előző hét szerdán, izraeli lakóövezetre irányított, távvezérlésű robbanó léggömbök okozta civil károkért mérték válaszcsapásként szombat éjjel. A távirányított léggömb az Eskholi Regionáis Tanács egy lakóházának bejáratától nem messze robbant fel, ezzel számos külső és belső vagyoni kárt okozva, de személyi áldozatot nem követelve.


“Az Izraeli Védelmi Erők komoly szigorral és végrehajtással válaszolt minden Izrael és Izrael polgárait fenyegető veszélyre, és ezen tevékenységével nem fog felhagyni. A Hamasz terrorszervezetet vonjuk felelősségre a Gázai-övezetből áradó és az övezetben történő terrorcselekedetért.” – nyilatkozta keddi tájékoztatóján az Izraeli Védelmi Erők.

A válaszcsapást az Izrael Védelmi Erők helikopterei és vadászgépei a Gázai-övezet központi részén található terrorista katonai állomásra mérték.