Hackerek réme nyerte az „Év Startup-díját”

A világ legjobb startup vállalkozásának választották Barcelonában az izraeli NanoLock Security céget.

Kibertámadások elleni új védelmi technológia izraeli fejlesztői vehették át a napokban a katalán fővárosban a Mobile World Congress „Év Startupja-díjat” – közölte a NoCamels tudományos portál.

Az esemény a világ legnagyobb mobil iparági rendezvénye. Három nap alatt 23 ezer érdeklődő kereste fel a rendezvényen bemutatkozó 760  vállalkozást. Ezekből csaknem 600 startup cég volt jelen. Utóbbiak közül bizonyult a legjobbnak a 2016-ban alakult izraeli cég.

A NanoLock Security virtuális, költséggazdaságos, minimális tömegű biztonsági menedzsment szolgáltatásait elsősorban az IoT (Internet of things)-szektorra fejlesztették ki. Azok az eszközök tartoznak ebbe a csoportba, amelyek más eszközzel vagy eszközökkel kétirányú kommunikációt folytathatnak.

A működés közben keletkező adatokat, információkat képesek más berendezésekre eljuttatni, és valamilyen technológia segítségével, akár netes adatbázisok, felhőalapú rendszerek révén a világ bármely pontján megosztani.

A hacker-támadások ellen életre hívott vállalkozás egyre fontosabb kiszolgálója lehet mindennapjainknak.

Évente millió számra történik illegális behatolás privát adatrendszerekbe. Nemrég Németországban, korábban pedig az Egyesült Államokban borzolták a kedélyeket azok a hírek, amelyek szerint több hacker-támadás is érte e két állam úgynevezett kritikus infrastruktúráit, köztük a távközlési hálózatokat, az áramszolgáltatók rendszereit és a közigazgatást.

Manapság a támadások természete is változóban van. Nem árt az óvatosság: amíg korábban a hackerek főleg személyes információinkra vadásztak, ma már a rendszerek működésének megzavarása, megbénítása, sőt, az irányítás átvétele tekinthető legfőbb céljuknak. Az alábbi linken többet is megtudhat a díjnyertes vállalkozásról:

Nanolock Security

No Description