Izland Izrael-ellenes produkcióval készül az Eurovízióra

Ismét az önkényesen értelmezett emberi jogok, előítéletekből táplálkozó bajnokai próbálnak meg eltéríteni egy jeles eseményt.

Korábbi cikkünkben arról számoltunk be, hogy nácikhoz hasonlította Izraelt egy izlandi pop énekes, aki az Eurovíziós Dalfesztivál bojkottjára is felszólított.

Izland nácizó popcsillaga nekiment Izraelnek

Nácikhoz hasonlította Izraelt egy izlandi pop énekes, aki az Eurovíziós Dalfesztivál bojkottjára is felszólított.

Most, egy újabb izlandi zenekar, a  Hatari számolt be arról, hogy tel-avivi döntő színpadán tiltakozik majd Izrael ellen — írja az United with Israel.

Az „emberi jogok” bajnokai a közelgő nagy kulturális eseményt akarják megragadni arra, hogy előmozdítsák Izrael elleni harcukat.

Az izlandi zenekart feldúlta az a tény, hogy Izrael rendszeresen szállít villamos energiát, élelmiszert és gyógyszert annak a Hamász-uralta Gázának, amely egyébként folyton Izrael elpusztításának a lehetőségeit keresi.

A világon melyik az a másik ország, amely humanitárius segítséget nyújt a halálos ellensége számára? Izrael még ingyenes villamos energiát is szállított Gázába, miközben a Hamász a pénzét rakétákra és fegyverekre kívánta költeni. Az izlandi zenekart aggasztja, hogy nem izraeli állampolgár arabok ezreit izraeli kórházakban látják el?

Még a sebesült muszlim terroristákat is izraeli kórházakban látják el, néha éppen a sebesült zsidó áldozataik mellett.

El kell-e ítélni Izraelt, amiért az 1967-ben nagyrészt írástudatlan arab népességet a Közel-Kelet egyik legiskolázottabb lakosságává alakította? Vajon az izlandi banda tiltakozik-e amiatt, hogy Júdeában és Szamáriában az arab lakosság várható élettartama sok európai országéval mutat hasonlóságot?

Hol vannak az „emberi jogi” aktivisták, amikor a nőket, a keresztényeket és a melegeket elnyomják és bántalmazzák Gázában, Irakban, Iránban vagy Szaúd-Arábiában?

Miért kell Izraelnek részt venni az Eurovízión?

Sok szigorú izraeli kritikus gyakran megkérdőjelezi, hogy Izrael miért vesz részt az Eurovíziós Dalversenyen vagy más európai sport- és kulturális eseményeken.

Földrajzilag Izrael valóban a Közel-Keleten és Nyugat-Ázsiában található, azonban a Közel-Keleten általános, Izrael ellen irányuló bojkottok évtizedek óta akadályozzák, hogy a zsidó állam részt vegyen a régió kulturális és sporteseményein. Ezért játszanak az izraeli sportcsapatok európai alakulatok ellen, ahelyett, hogy libanoni, szír, egyiptomi, vagy éppen jordáni egyesületek ellen mérkőznének.

Van azonban egy másik oka is annak, amiért Izrael európai kulturális, tudományos és kereskedelmi eseményeken vesz részt.

Gyakran hallani, hogy a nyugati civilizáció három ősi városnak, Rómának, Athénnak, és Jeruzsálemnek köszönhető. Több mint 1000 éve élnek száműzött zsidó közösségek Európában.

Olaszországban már a római korban is éltek zsidó közösségek. Európa és a nyugati civilizáció, nagyban különbözne az általunk ismerttől, amennyiben a zsidó nép nem járult volna hozzá a számarányát messze meghaladó módon a kultúrához, a tudományhoz, a kereskedelemhez és az erkölcsi szabályok kialakításához.

Mint más nyugati demokráciák, Izrael is szabad és civilizált társadalom, amely pártolja a sokszínűséget, beleértve az önkritikára való hajlandóságot is. A nyugatiak, akik Tel-Avivba és Izraelbe látogatnak, gyakran érzik úgy, hogy még mindig Európában vagy Amerikában járnak. Ennek egyszerű oka van: a zsidó állam ugyanazokat az értékeket, a szabadságot és a haladást tette magáévá, mint a szabad világ többi része.

Más nyugati demokráciákkal ellentétben Izrael a világ legszegényebb régiójában található, ami arra kényszeríti a zsidó államban élőket, hogy harcoljanak a szabadságukért. A Hamász, Szíria és a Hezbollah nem olyan szomszédok, mint Grönland vagy Dánia.