Orbán: a magyar zsidók számíthatnak a kormány védelmére

Új plakáttervekről, bosszúról, zsidóságról és baloldali támadásokról is beszélt a magyar miniszterelnök egy konzervatív lapnak. 

A magyar zsidók számíthatnak a kormány védelmére. Folyamatosan Izrael-párti külpolitikát folytatunk, mert meggyőződésünk, hogy Izrael létezése nem csak az európai zsidóknak számít, de a zsidó állam biztonsága egész Európának is kulcskérdés

– fogalmazott Orbán Viktor a Welt am Sonntag című hétvégi lapnak adott interjújában

A német kollégák Budapesten kérdezhették a kormányközeli hazai sajtóorgánumokon kívül csak nagyon keveseknek nyilatkozó miniszterelnököt. Hosszasan faggatták a mostani és a korábbi Soros-féle plakátragasztási motívumokról is, annak korábban felvetett, egyesekben antiszemitizmust is sejtető üzenetéről.

Ezek a képek Magyarországon senkit nem emlékeztetnek antiszemitizmusra. Mi különben zsidó honfitársainkra nem mint zsidókra, hanem mint magyarokra tekintünk elsősorban. (…) Úgy tűnik nekem, hogy ez egy német probléma

– reagált Orbán a felvetésre, majd hozzátette, hogy míg korábban a „keresztény jobb oldalon” létezett zsidóellenesség, mára ezt felszámolták Magyarországon. A politikus a mai antiszemitizmus legfőbb okozójának a migrációt nevezte. Szerinte Európa nyugati felében épp a mingránsok miatt nő a zsidókat érő attrocitások száma.

Juncker egy nagyon kedves ember. Annyira kedves, hogy még a legbutább gesztusait is meg tudja az ember bocsátani

– fogalmazott Orbán, akiről tudható, hogy évek óta politikai harcot folytat Jean-Claude Junckerrel, az EU bizottságának elnökével.

Orbán Viktor a Welt am Sonntagnak Junckerrel kapcsolatban azt mondta, hogy nem szereti a bosszú politikáját, tehát ne keressenek személyes indíttatást abban, hogy miért Juncker látható Soros mellett a Fidesz választási plakátjain.

Én egy utcai harcos vagyok, nincs közöttünk személyes ellenszenv

– fogalmazott Orbán, aki hangsúlyozta, hogy a migrációról alkotott nézeteik és gazdaságpolitikájuk a legfőbb okai a szembenállásuknak, és az ellenségeskedés érzetének látszata csupán a politika szabálya miatt alakult ki kollégájával szemben.

Orbán szerint Brüsszelben bár erősen támadják a Fideszt több dolog miatt is, a legfőbb cél az Európai Néppárt gyengítése és a közelgő EP-választásokon egy szocialista, baloldali fordulat megvalósítása. 

Amikor mi már nem leszünk, majd az olaszokra rontanak rá, és utánuk az osztrákok kerülnek sorra (…) ezt hívják szalámitaktikának

– mondta Orbán, aki a kampányát bírálóiról mint „a politikai szakirodalomban – Lenin nyomán – a hasznos idióták” – ról beszélt. Szerinte „miközben azt hiszik, hogy szellemi harcot vívnak, valójában mások, sőt az ellenfeleink hatalmi érdekeit szolgálják”

A politikai kampányplakátok iránt különös érdeklődést mutatók számára is újdonsággal szolgált a magyar kormányfő. Bejelentette, hogy hamarosan új plakátokkal fokozzák a vizuális politikai üzeneteiket:

Juncker hamarosan nyugdíjba vonul, és helyébe Timmermans érkezik. Soros György szerepe az európai politikában nem megkerülhető, és mindenkinek joga van tudni, hogy Timmermans, az európai szocialisták jelöltje bevallottan az ő szövetségese.