Neurotic után Prédikátor

Prédikátor néven tért vissza a Neurotic együttes egykori frontembere Pajor Tamás. Az énekes-dalszerző új, Patrióta című dalához készült videoklipjében Deniz, FankaDeli, Fatima, Geszti Péter, Oláh Gergő, Szikora Róbert és a Punnany Massif-ból ismert Wolfie is szerepel.

A Prédikátor egy közülünk. Örül és szenved, mint bárki más. Az igazit keresi a látszat mögött, a jót egy meghamisított, rossz világban. Keresi az utat a szívhez, ha kell, beszól, de ha kell, bátorít is. Költészetet hoz a zenébe, zenét a költészetbe és igazságvágyat mindkettőbe. Ismert formákkal vezet az ismeretlen felé, valahogy ezt szeretném én is a zene eszközeivel.

A dal szövegét Pajor Tamás írta. A Patrióta című dal olyan neves előadókat hozott össze egy klipben, akik széles skálát fednek le stílusuk, világnézetük és életkoruk alapján. Nemcsak a videoklipben tűnnek fel, hanem néhány sor erejéig saját zeneiségüket és hangzásukat is belecsempészik a dalba.

Közreműködött például Deniz, FankaDeli, Fatima, Geszti Péter, Jónás Vera, Oláh Gergő, Szikora Róbert, a Punnany Massif frontembere Wolfie, Varga Miklós, Gesztesi Károly pedig harmonikán játszik.

Prédikátor – Patrióta (Official Music Video)

Hallgasd vagy töltsd le a dalt: https://Magneoton.lnk.to/Predikator_Patriotahttps://www.facebook.com/pajortamashu/Zene: Szentkirályi György Szöveg: Pajor Tam…

A produkció arra vállalkozik, hogy bemutassa: gondolkozhatunk bár a legkülönbözőbb módon az életről, a szülőföldünkről, de abban hasonlítunk, hogy minden nehézség ellenére szeretünk itt élni. A dal arra is példát kíván adni, nem kell mindenben egyetértenünk ahhoz, hogy jóban legyünk egymással. Humorral könnyebben vehetjük az akadályokat, a másik ember elismerése és szeretete 2019-ben is képes felülírni a gyűlölet hangját – fogalmazott az énekes-rapper.

Pajor Tamás lázadó punkból lett hívő ember, maga is lelkész, prédikátor. Zenei pályafutását a nyolcvanas évek elején kezdte a Neurotic együttesben, amely Pajor Tamás megtérésével 1987-ben bomlott fel. A zenekar történetét Xantus János Rock-Térítő című filmje mutatja be.

Pajor Tamás 1988-tól az Amen együttesben folytatta, amely manapság is gyakran fellép és lemezeket jelentet meg.

AMEN – Szabad vagy (videoklip) 1991

© www.pajortamas.huZene, hangszerelés: Szentkirályi GyörgySzöveg: Pajor Tamás