Újabb palesztin robbanószerkezetet indítottak a Gázai-övezetből

Az izraeli hadsereg válaszul légicsapás mért két Hamászhoz tartozó célpontra.

Az izraeli hadsereg szerda éjszaka légicsapást mért két, a palesztin iszlamista Hamász szervezethez tartozó célpontra a Hamász irányítása alatt álló, palesztin lakosságú Gázai övezetben, válaszul egy léggömbhöz kötött robbanószerkezetre, amely károkat okozott egy izraeli épületben — közölte az MTI csütörtök reggel.

A Hamász által útnak indított házilagos bomba a levegőben robbant fel, és betörte egy dél-izraeli ház ablakait. Az izraeli válaszcsapás az övezet középső és déli részén vett célba gázai állásokat.

A katonaság jelentése szerint az éjszakai bevetésben felrobbantották a Hamász katonai szárnyának legalább egy harci állását. Sebesülésről nem érkezett jelentés.

„A léggömbökhöz kötött gyújtó- és robbanószerkezetek teljes mértékben terrortámadási szándékot jeleznek, és jelenleg terjed a terrornak ez a formája” — nyilatkozott Gadi Jarkóni, a dél-izraeli Eskól önkormányzatának vezetője.

„Eskól lakói hihetetlen türelmet mutattak, lehetővé tették, hogy a döntéshozók és az izraeli hadsereg mindent megkíséreljenek a közösségünket megrázó terror megszüntetésére. De nem fogjuk elfogadni ezt a valóságot, és azonnali megoldást várunk a hosszú távú nyugalom biztosítása érdekében” — tette hozzá.