Törölte antiszemita bejegyzését Ilhan Omar

Az amerikai képviselőnőt korábban Trump is lemondásra szólította fel szavai miatt.

Törölte bejegyzését Ilhan Omar, akinek kijelentéseit Donald Trump amerikai elnök és Mike Pence alelnök is elítélte korábban.

Ahogy cikkünkben beszámoltunk róla, a szomáliai születésű demokrata párti politikus – aki 1995-ben menekültként érkezett az Egyesült Államokba – Twitter-oldalán arról írt februárban, hogy szerinte az amerikai törvényhozók azért támogatják Izraelt, mert adományokat kapnak az Egyesült Államok legbefolyásosabb Izrael-barát lobbijától, az Amerikai-Izraeli Közpolitikai Bizottság (AIPAC) nevű szervezettől.

Antiszemita szavaiért kért bocsánatot Ilhan Omar

Ilhan Omar, a frissen megválasztott minnesotai demokrata képviselőnő pártjának nyomására bocsánatot kért antiszemita szóhasználatáért.

A politikus bejegyzése a kongresszus mindkét pártjában felháborodást keltett, és Nancy Pelosi demokrata párti házelnök közleményben szólította fel bocsánatkérésre. A minnesotai képviselőnő közleményben kért bocsánatot, de kitartott amellett, hogy szerinte az AIPAC és más lobbiszervezetek politikai szerepvállalása problematikus.

A napokban pedig követői lettek figyelmesek arra, hogy eltűnt oldaláról a vitatott bejegyzés — írta a Jewish Telegraphic Agency.

Nem ez volt az első alkalom, hogy Ilhan Omar mentegetőzni kényszerült Twitter-bejegyzése miatt. Korábban azért kért bocsánatot, mert ezt írta:

Izrael hipnotizálta a világot, Allah ébressze meg az embereket és segítsen nekik, hogy lássák Izrael ördögi cselekedeteit.

Januárban pedig a Yahoo! Newsnak adott interjújában Izraelt az iráni teokratikus államhoz hasonlította.