Sztárok, akik Izrael oldalán állnak

Íme, néhány híresség, akik nyíltan támogatják a zsidó államot.

Manapság megszokottá vált, hogy a nemzetközi média nagyobb hangsúlyt fektet olyan botrányokra, melyeket gyakran a BDS (Boycott, Divestment and Sanctions) nevű Izrael-ellenes kampány támogatói váltanak ki. Ha egy celeb lemondja izraeli turnéját vagy apartheid „megszállásról” beszél, nagy eséllyel több figyelmet kap, mint azok a személyek, akik nyíltan támogatják a zsidó államot. Pedig ők sincsenek kevesen.

NOQ Report összeállítása alapján olyan sztárokat gyűjtöttünk össze, akik a heves nemzetközi nyomás ellenére bátran álltak ki Izrael mellett a múltban vagy akár bevételükből is készek voltak áldozni a zsidó állam támogatására.

Simon Cowell

Az angol televíziós producer 150 ezer dolláros támogatásban részesítette az egyik legismertebb izraeli katonákat és családjaikat segítő szervezetet, az Fiends of Israeli Defense Forces-t (FIDF).

Will Smith

Az amerikai színész több alkalommal is látogatást tett Izraelben. Legutóbb fia kíséretében, 2017-ben utazott az országba. A Siratófalnál azt mondta a médiának: „Megtisztelőnek érzem, hogy itt lehetek Jeruzsálemben, egy ilyen hatalmas helyen”.

Chuck Norris

A texasi kopó izraeli látogatását követően ellepték élményei a közösségi médiát. Dore Gold, Izrael egykori külügyminisztere mellett Benjamin Netanjahuval is találkozott. Mi több, a 2015-ös választások előtt videóüzenetében arra kérte az izraelieket, hogy támogassák szavazataikkal Netanjahut.

Kanye West és Kim Kardashian

A népszerű celeb páros gyermekük keresztelőjét Jeruzsálemben tartotta, ám Kardashian valószínűleg nem sejtette, milyen támadások célkeresztjévé válik, miután a Twitteren is kiállt a zsidó állam mellett. A Hamasz egyik rakétatámadása után azt írta bejegyzésében: „Imádkozok Izraelért”. A felhevült kommentelők fenyegetései okán kénytelenné vált törölni üzenetét.

Jean-Claude Van Damme

A híres akciófilm hős szintén azután került bajba, hogy a közösségi médiában Izraelhez kapcsolódó tartalmat osztott meg. Facebook oldalán közzé tett posztjában annyit írt: „Hello Izraelből”. Az ellenséges kommentözön csak azután ért véget, hogy a harcművész eltűntette a feliratot.

Ashton Kutcher és Gerard Butler

Hogy mi a közös bennük? Ashton Kutcher és Gerard Butler együtt vett részt nemrég azon a gálán, ahol 60 millió dollár gyűlt össze az elesett izraeli katonák családjai, és a veterán harcosok megsegítésére. Az FIDF rendezvényén mindketten láthatóan jól érezték magukat.

Pharrell Williams

A világhírű énekes szintén részt vett 2018-ban az FIDF tavalyi rendezvényén Los Angelesben, ahol nemcsak vendégként, hanem fellépőként is megjelent.

Lady Gaga

Az Izrael-ellenes kampány közepette Lady Gaga többek meglepetésére úgy döntött, hogy koncertet ad a zsidó állam területén 2014-ben. A haragosok indulatait csak továbbfokozta, amikor nyíltan beszélt az ország iránt érzett elkötelezettségéről.

Keanu Reeves

A libanoni születésű színész nemcsak a Matrix című filmben lépett át határokat: több alkalommal is látogatást tett Izraelben, nagy visszhangot keltve útjaival.

Bill Maher

Bár közismert TV-szereplőként rendszeresen az amerikai baloldal szócsöveként mond vicceket Trump ellen, a zsidó állam ügyében mégis az amerikai elnök oldalán áll. A képernyőn szereplő humorista sokat tett a múltban azért, hogy megértesse nézőivel az Izrael és szomszédjai között fennálló konfliktusok valódi okait.