Szexuális zaklatással vádolják az izraeli ellenzék vezetőjét

Beni Ganc ügyvédje lejárató kampányfogásnak minősítette a vádakat.

Szexuálisan zaklatta Beni Ganc 40 évvel ezelőtt — állítja egy Amerikában élő nő, aki 1982-ben Izraelből költözött az Egyesült Államokba.

Nava Jacobs először decemberben fogalmazta meg állítását, szerdán pedig Facebook-bejegyzésében tette közzé üzenetét, amely szerint a volt vezérkari főnök egy izraeli ifjúsági közösségen belül közeledett felé nem megfelelő módon 1976-ban.

„Egy istállóban történt, ahol szerettem időt tölteni az állatok között” — írta Jacobs. „Beni Ganc egyszer csak berobbant, és nagyon félelmetes tekintettel elkezdett felém közeledni. Nagy ember volt, a közösségben ő volt az egyik legidősebb fiú” — részletezte a történetet a nő, akinek beszámolója szerint a férfi ezután magamutogatásba kezdett, és csak egy másik férfi közbelépésére hagyott fel tettével.

Jacobs elmondása szerint azért tette közzé az általa elmondottakat, hogy megakadályozza Beni Ganc hatalomra kerülését. „Megijeszt, ha arra gondolok, hogy egy ilyen ember lehet a miniszterelnök” — tette hozzá a Ynetnewsnak adott interjújában.

A „kék-fehér” színekben induló politikus ügyvédje tagadta a vádakat, és azt mondta, az Izrael Ereje nevű párt vezetője kész pert indítani, ha a nő nem vonja vissza állításait.