Időutazás Izraelbe

Annak, aki járt már a Szentföldön azért, aki még nem, annak pedig még inkább kötelező megnézni azt a ma megnyíló Izraeli fotókiállítást, amely az  #Izrael70 programsorozat záró rendezvénye lesz.

Február 26-án kedden az Izraeli Kultrurális Intézetben, Izraeli (idő)utazás címmel olyan fotókiállítás nyílik, amely egyszerre idézi meg Izrael múltját, és mutatja be a ma látható 21. századi jelenét.

A kiállítás kurátora Tordai Márton, a bemutatott képek archív anyagát Fürst István fotóiból válogatta. A tárlat olyan ’30-as években készült képekből áll, amelyeket 2018-ban újraalkottak. Az egykori fekete fehér és a friss színes képek egymásba illesztésével új, eddig nem látott műtárgyak születtek.

A megnyitóra nem csak egyedülálló vizuális élménnyel készülnek a szervezők, hiszen minden érdeklődő egy nyitott beszélgetésnek is a részese lehet, ahol régi és új Taglit résztvevőkkel arról folyik majd a disputa, hogy hogyan juthatunk el ma Izraelbe.

Azokat pedig, akik voltak már Tagliton, arra kérnek a szervezők, hogy hozzák magukkal egy kedvenc izraeli élményüket ábrázoló fotójukat, hogy ezekkel a képekkel tovább bővülhessen a kiállítás.

Izraeli (idő)utazás

ENGLISH BELOW – Ha voltál már, akkor azért, ha még nem, akkor azért! Gyere el és nézd meg az új fotókiállításunkat, ahol megismerheted Izrael világát, múltját és jelenét. A kiállításmegnyitóján…