Zsidó újságíróra támadtak Maduro gerillái

Külföldi újságírókat, köztük egy svéd-zsidó újságírót raboltak ki a venezuelai-kolumbiai határon.

Annika H. Rothstein egyike volt azoknak az újságíróknak, akiket a venezuelai-kolumbiai határon raboltak ki Nicolas Maduro venezuelai elnökhöz köthető gerillák – jelentette a JTA.

Annika H Rothstein on Twitter: „I was taken by the pro-Maduro guerilla in San Antonio del tachira, robbed and beaten along with my security and then they forced us to get on our stomachs while they held guns to the back of our heads. They took everything we had. Am tweeting from a strentger`s phone #venezuela / Twitter”

I was taken by the pro-Maduro guerilla in San Antonio del tachira, robbed and beaten along with my security and then they forced us to get on our stomachs while they held guns to the back of our heads. They took everything we had.

Rothstein erről úgy nyilatkozott, hogy „San Antonia del tachira területén fogtak el a Maduro-barát gerillák. Engem és biztonsági őreimet is megvertek, majd a földre utasítottak és fegyvert szegeztek a fejünkhöz. Mindent elvettek tőlünk. Egy idegen telefonjáról írok”. További üzenetekben azt írta, hogy „ránk ordítottak, hogy betörtünk Venezuelába, hogy ez bűncselekmény, majd a személy értékeinket csempészárunak nevezték. Mikor nem tudtam mozdulni a sokktól, felpofoztak”.

Az újságíró hölgy hozzátette, hogy a gerillák „erősen fel voltak fegyverezve”, s miután elengedték őket, tíz perc múlva fegyverropogást hallottak, és ezért egy órán át menedéket kerestek egy kunyhóban.

„Mindenkinek tudnia kell, mit tesz ez a rezsim a népével” – írta a közösségi médiára.

„Én most már biztonságban vagyok… a testem és a lelkem is fáj, de sosem fogom elfelejteni a venezuelaiakat, akik figyelmeztettek bennünket, és próbáltak segíteni” – tette hozzá. „Ma kipróbálhattam, milyen volt a venezuelaiak élete az elmúlt két évtizedben. Rettenetes és megalázó volt”.

A venezuelai Sajtómunkások Nemzeti Szakszervezete (SNTP) elítélte a támadást.