Tehetségekre vadásznak a németek Tel Avivban

Irodát nyit a BMW Izraelben, hogy minél közelebb lehessenek az ottani kreatív fejlesztőkhöz – közölte a bajor cég.

Tel Avivnak van ma a világ leggyorsabban fejlődő startup környezete, különös tekintettel az önkormányzós járműfejlesztési iparágra. Ezért szeretnénk a helyszínen első kézből kapcsolatba kerülni a szakma szereplőivel – fogalmazott Klaus Fröhlich, a BMW egyik fejlesztési igazgatója a kommünikében.

A BMW a náci Németország egyik legsikeresebb autómárkája volt, mégha a 103 éves cég eredetileg repülőgépmotorok gyártásával kezdte is ipari tevékenységét. A müncheni központú világvállalat mára egyértelmű szimbóluma lett a luxus és premier termékeknek. Ehhez keresik most – koreai, amerikai, japán és kínai fejlesztési irodáik után elsőként a Közel-Keleten – Tel Avivban a legkorszerűbb fejlesztési szakembereket.

A tervek szerint ez év közepén nyitják új irodájukat a fővárosban, és a „tehetségkutatás” mellett szakmai szövetségeseket is keresnek majd kutatóintézetekkel és egyetemekkel is – olvasható a tájékoztatóban, amelyben megemlítik, hogy az izraeli gazdasági minisztérium is örvendetesnek nevezte a németek izraeli terjeszkedését.

„Mindez a bizalom visszaigazolása és további ösztönzése is az izraeli innováció és annak összes szereplője számára” – fogalmazott Eli Cohen szakminiszter, aki a BMW lépésével kapcsolatban hozzátette: Izrael továbbra is kulcsszerepet kíván betölteni a jövő technológiáinak megalkotásában.

(Fotó: The Times Of Israel)