Javított Magyarország minősítésén a Fitch Ratings

A Fitch Ratings péntek éjjel jelentette be, hogy egy fokozattal javította a magyar államadósság-kötelezettségek besorolását.

A Fitch Ratings nemzetközi hitelminősítő péntek éjjel Londonban bejelentette, hogy egy fokozattal „BBB”-re javította a devizában és forintban fennálló hosszú futamidejű magyar államadósság-kötelezettségek besorolását az eddigi „BBB mínusz”-ról.

Varga Mihály pénzügyminiszter szerint az újabb felminősítés a magyar emberek és vállalkozások munkájának, valamint a kormány által folytatott gazdaságpolitikának köszönhető – írta az MTI.

A pénzügyminiszter kiemelte: az elmúlt évben a magyar gazdaság 4,8 százalékkal bővült, ami háromszorosa az Európai Unió gazdasága tavalyi átlagos bővülésének.

Egy héten belül ez a magyar adósságkötelezettségek második felminősítése. Múlt hét pénteken a Standard & Poor’s pénzügyi szolgáltató csoport globális minősítési részlege szintén egy fokozattal, „BBB/A-2″-re javította a hosszú és rövid futamidejű, devizában és forintban fennálló magyar államadósság-kötelezettségek besorolását az addigi „BBB mínusz/A-3″-ról – emlékeztet az Index.

Kép forrása: MTI