Szergej Szkripal anyja bejelentette fia és unokája eltűnését

Szergej Szkripal volt orosz-brit kettős ügynök anyja a moszkvai rendőrségen tett bejelentést, hogy a fia és az unokája eltűnt. A sikertelen mérgezéses merénylet óta csak Szkripal lánya jelent meg a nyilvánosság előtt, apja nem, ráadásul a brit hatóságok nem engedték be az országba Szkripalék rokonait, hogy meglátogassák őket, ezért tette az anyja a bejelentést.

Szergej Szkripalt és lányát sikertelenül próbálták meg megmérgezni tavaly március 4-én az angliai Salisburyben. A brit hatóságok szerint a meghiúsult merényletet az orosz katonai hírszerzés követte el, novicsok idegméreggel.

Moszkva bizonyítékokat követelt az általa megalapozatlannak tartott váddal kapcsolatban, és kifogásolta, hogy London nem engedélyezte a konzuli hozzáférést az orosz állampolgársággal is rendelkező két áldozathoz.

Az incidens diplomaták kölcsönös kiutasításához és Oroszországgal szembeni büntetőintézkedésekhez vezetett.

Az orosz fél többször nehezményezte, hogy Szkripalék tartózkodási helye a hosszú kórházi kezelés után ismeretlen. Kettőjük közül csak Julija Szkripal jelent meg a nyilvánosság előtt, egy tavaly május 23-án közreadott videofelvételen nyilatkozva.

Szergej Szkripallal kapcsolatban, akiről a történtek óta egy fotót sem közöltek, a The Sunday Times legutóbbi számában azt írták, hogy állapota rosszabbra fordult.

Viktorija Szkripal, aki a volt kettős ügynök anyjával együtt Jaroszlavlban lakik, több alkalommal is megpróbált Nagy-Britanniába utazni, hogy ott találkozzon rokonaival, de vízumkérelmét rendre elutasították.