Egy baloldali brit politikus osztja a nézetet: pedofíliát terjeszt a Talmud

Újabb baloldali honatyáról teregették ki a zsidóellenes szennyest Angliában. 

Chris Williamson nem először került magyarázkodó helyzetbe – a szélsőséges nézeteiről elhíresült balodali Munkáspárt képviselője most egy holokausztot relativizáló Twitterező üzenetét továbbította követőinek. Ebben a venezuelai elnök beszél kétértelműen az országát terhelő erőkről.

A The Jewish News beszámolója szerint az ütötte ki a biztosítékot az angol képviselővel kapcsolatban, hogy a Twitter-üzenetet eredetileg posztoló személy egy olyan felhasználó volt, akiről feltételezhető, hogy nem csak aggresszív antiszemita, de gyűlöletkeltő holokauszt-tagadó is. Vagyis Williamson feje most ezért főhet, mert olyan valakinek osztotta meg a videóját és nézeteit, aki nemrég azt volt képes terjeszteni, hogy a Talmud, a zsidóság egyik legszentebb könyve terjeszti a pedofíliát.

Fotó: Chris Williamson MP.

A beszámoló szerint a politikus, akárcsak pártja a sajtómegkeresések ellenére sem volt hajlandó kommentálni az esetet. A párt vezetője, Jeremy Corbyn különben pár hete tagadta azt is, hogy Williamson antszemita lenne. Mint fogalmazott: ő egy nagyon erős rasszizmus-ellenes tagunk.

A brit időjárásról és a hagyományos humorról jelenleg nem áll módunkban részleteiben szólni.