Zsidókat listázó politikust jelöl a Jobbik Szávay István helyére

A zsidó nő megverésével hencegő politikus helyére Bencsik Jánost jelöli a Jobbik, aki Gyöngyösi Márton nagy port kavaró, zsidók listázását szorgalmazó beszéde után maga is listát készített az Egyesült Államokat befolyásoló „izraeli ügynökökről”.

A Jobbik országos elnöksége 2018 decemberi ülésén döntött arról, hogy Szávay István helyét Bencsik János, a Jobbik Nemzetpolitikai Kabinetjének alelnöke veszi át.
Szávay István és Bencsik János. Fotó: Mandiner.hu

A Mandiner.hu kiderítette, hogy Bencsik János újságíróként rendszeresen publikált a Jobbikhoz szorosan kötődő Barikád hetilapban. A politikus 2012-ben több cikkben próbálta védeni a zsidók listázását szorgalmazó Gyöngyösi Mártont, de ennél tovább is ment, egy cikkben például ő maga gyűjtötte össze azokat az amerikai-izraeli kettős állampolgárokat, akik miatt szerinte „izraeli ügynökök markába” került Amerika.

Bencsik arról írt, hogy az Egyesült Államok „feltétlen elkötelezettsége a zsidó állam irányába közismert”. Ez az elkötelezettség szerinte nem véletlen, és egy 2010-ben készült részletes leltárra hivatkozva felsorolja azokat a politikai tisztviselőket és tanácsadókat, „akik amerikai-izraeli kettős állampolgárok, és döntő szerepük van abban, hogy az Egyesült Államok Izrael érdekeinek élharcosa a világban”.

A jobbikos politikus listáján szerepel például Jonathan Pollard, aki „több titkos dokumentumot lopott el a zsidó államnak, mint bármelyik más titkos ügynök”. Megemlítette „két kémkedéssel vádolt zsidó, Steve J. Rosen és Keith Weissman” ügyét, Richard Perle republikánus politikust pedig a „zsidó lobbi” „emblematikus figurájának” nevezte, majd kitért „a New York-i Yeshiva zsidó egyetem docensére, Dov Zakheim rabbira is”.

Mivel Bencsik a Jobbik budapesti elnöke, amennyiben a magyar baloldal együtt kíván működni a Jobbikkal az őszi önkormányzati választások során, akkor a főváros kapcsán vele kell majd egyezkednie a baloldali pártok budapesti képviselőinek.