Amerika kapitányt beszervezte a Moszad a Netflixen

A „Vörös-tengeri búvárparadicsom” című thriller az etióp zsidók mentőakciójának hihetetlen történetét meséli el, méghozzá Chris Evans-szel a főszerepben.

A Netflix nemrégiben megvásárolta az egyik leghihetetlenebb Moszad-akcióról szóló The Red Sea Diving Resort (Vörös-tengeri búvárparadicsom) film globális terjesztési jogait.

Chris Evans

A Chris Evans mellett illusztris színészgárdát felvonultató film moszad-ügynökök egy csoportjának történetét mutatja be, akik az 1980-as években több ezer etióp zsidó menekültet csempésztek be Izraelbe.

Az Amerika Kapitányként is ismert Evans mellett, aki a filmben Ari Kidron, a csoport vezetőjének és a szupertitkos és komplikált szudáni küldetésnek fő értelmi szerzőjének szerpét alakítja majd, megjelenik Haley Bennett (A lány a vonaton), Michael K. Williams (Broadwalk Empire), Greg Kinnear (A család kicsi kincse) és az Oscar-díjas Ben Kingsley is.

A filmet Gideon Raff izraeli rendező írta és rendezte, kinek nevéhez olyan nagysikerű sorozatok kötődnek, mint a Prisoners of War, ami az amerikai Homeland sorozat mintájául is szolgált, illetve a közel-keleti diktatúrák mindennapjaiba bepillantást nyújtó Tyrant, valamint egy új Netflix minisorozat a The Spy, ami Eli Kohen izraeli titkosügynök életét mutatja be.

A Hollywood Reporter információi szerint a Netflix még idén bemutatja az új filmet, de az még nem derült ki, hogy a mozikban is megtekinthető lesz-e.