Bernie Sanders ismét Amerika elnöke akar lenni

A modern amerikai történelem legbaloldalibb, zsidó származású elnökjelöltje 2020-ban ismét megmérettetné magát.

A Politico című amerikai folyóirat szerint Bernie Sanders amerikai szenátor egy videofelvételen bejelentette, hogy indulni kíván a 2020-as amerikai elnökválasztáson, de egyelőre nem tudni, hogy nyilvánosságra hozza-e a felvételt, és ha igen, mikor — írja az MTI.

Már korábban terjedtek hírek arról, hogy Sanders több olyan emberrel találkozott, akik gyaníthatóan fontos szerepet töltenének be kampánystábjában. A fiatal választok körében különösen közkedvelt, 77 éves vermonti szenátor függetlenként képviseli az amerikaiakat a szenátusban, de általában a demokratákkal szavaz.

Foto: MTI

Sanders 2016-ban a Demokrata Párt előválasztási véghajrájában veszített Hillary Clinton korábbi külügyminiszterrel szemben, így Clinton mérkőzhetett meg Donald Trumppal, a republikánusok jelöltjével az elnöki tisztségért, amelyet végül Trump nyert el.

Az utóbbi hetekben mintegy tucatnyian jelentették be a demokraták soraiból, hogy a párt színeiben indulnának a 2020-as elnökválasztáson. Várakozások szerint Joe Biden, Barack Obama egykori alelnöke szintén ringbe szállhat a demokrata elnökjelöltségért.

Maga Sanders korábban konzervatív amerikai zsidó körökben keltett negatív visszhangot Izrael-kritikus kijelentéseivel.