Meghalt Izrael Robinson Crusoe-ja

Tragikus balesetben, mindössze 33 évesen lelete halálát az a férfi, aki 13 éve volt úton és több mint 40 országban élt.

Ofer Cohen, akit csak Izrael Robinson Crusoe-jának tartottak Zimbwabében a Viktória-vízesésnél lelte halálát a napokban — jelentette több hírforrás is. A dél-afrikai Sunday Times szerint elővigyázatlanság miatt fulladhatott meg a hatalmas zuhatagokkal kísért vízesés mellett. Cohen testét a Zambéziban találták meg eltűnése után pár nappal.

Feltételezések szerint a kalandor dacolt az előírásokkal, és mentőmellény nélkül próbálta felvenni a versenyt a természet erejével. A hátizsákos kalandor 13 éve volt úton, több mint 40 országban élve és keresve a kihívásokat, az élet értelmét. Utolsó állomásán skydiving-edzőként tevékenykedett. Ez az extrém sport tökéletesen kifejezte személyiségét — emlékezett Tamar Yogev, a férfi testvére az izraeli Ynet portálnak, kiemelve, hogy Ofer Cohen olyan ember volt, hogy mindenkivel meg tudott barátkozni.

Cohen a hadseregben töltött kötelező szolgálata után kezdte el világvándor életmódját. Elsőként Ázsiában élt, itt lett a sky-diving profi oktatója. Ismert volt több állatvédelmi és mentési akciójáról is. Legutóbb alig pár hete tette közzé az alábbi rövid videóját: