Venezuela: Maduro elnök szerint az ellenzék a cionisták érdekeit szolgálja

Nicolas Maduro az izraeli börtönökben élő palesztinokat is bátorító üzenetet küldött egy vele készült interjúban.

„Egy CIA ügynök, aki az Egyesült Államok és a cionisták érdekeit szolgálja” – ezt mondta Nicolas Maduro venezuelai elnök kihívójáról és egyben politikai ellenfeléről a Hezbollah-hoz kötődő libanoni Al Mayadin médiacsoportnak adott interjújában.

Mindamellett, hogy Juan Guaidóról tett heves megállapításokat, Maduro arról is beszélt, hogy „szeretettel gondol a palesztinok nemes ügyére”, valamint bátorító üzenetet küldött azoknak a palesztinoknak és araboknak, akik izraeli börtönökben raboskodnak – olvasható a Jewish Telegraphic Agency írásában.

Forrás MTI
Nicolas Maduro

Maduro eheti interjújában tagadta, hogy a Hezbollah aktívan tevékenykedne Venezuelában, míg Shimon Samuels, a Simon Wiesenthal Központ nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatója nyilatkozatában kérdőjelezte meg az állítás valóságtartalmát.

Komikus, hogy Maduro épp egy Hezbollah-hoz közeli médián keresztül üzen, miközben tagadja, hogy az iráni támogatással működő terrorszervezet latin-amerikai bázisként használná Venezuelát – világított rá Samuels.

A Venezuelában jelenleg zajló hatalmi harc azután lobbant lángra, hogy Juan Guaido ideiglenes elnökként nyilvánította ki magát és új választások kiírására szólította fel Madurót január 23-án.

Bár az Amerikai Egyesült Államok és az Európai Unió is csalást állapított meg Maduro tavalyi győzelmekor, a katonaság egyelőre lojális maradt az 56 éves vezetőhöz.