Több halottja van a Chicago melletti lövöldözésnek, meghalt az elkövető is

Öten vesztették életüket abban az amerikai kisvárosban, melynek egy gyár irodaépületénél lövöldözés történt.

Öt halottja van a Chicago melletti Aurora kisvárosban elkövetett lövöldözésnek, meghalt az elkövető is – jelentette be péntek esti sajtókonferenciáján Kristen Ziman, a helyi rendőrség vezetője. Az elkövető egy gyár irodaépületénél, a kétszázezres lakosságú város ipari negyedében kezdett lövöldözni pénteken.

Az NBC televízió késő esti híradójának értesülései szerint az elkövetőt a lövöldözés reggelén elbocsátották a munkahelyéről, feltehetően ez motiválta tettét.

Az első jelentések még arról szóltak, hogy a lövöldöző férfit a rendőrök elfogták. Kristen Ziman azonban közölte, hogy a tettest a rendőrséggel vívott tűzharcban agyonlőtték. Az elkövetőt Gary Martinként azonosítottak.

A sajtókonferencián megjelent J.B. Pritzker Illinois állam demokrata párti kormányzója és Richard Irvin polgármester is. „Szégyen, hogy az ilyenfajta lövöldözések mindennaposakká váltak országunkban” – hangsúlyozta rövid beszédében a város elöljárója, hozzátéve, hogy „a társadalom ezt nem engedheti meg”.

Donald Trump elnök – akit Sarah Huckabee Sanders szóvivő korábbi bejelentése szerint azonnal tájékoztattak a történtekről – Twitter-bejegyzésben fejezte ki együttérzését az áldozatoknak és családtagjaiknak. „Amerika veletek van” – írta az elnök és egyúttal megköszönte a rendőrök áldozatos munkáját is.