Nagyi Projekt

Február 16.-án szombaton 18:30 kor, a Teréz körúti Művész moziban újra vászonra kerül Révész Bálint, Nagyi Projekt című nagysikerű filmje. A vetítést követően Kántor Lászlóval a film producerével beszélgetnek a szervezők. 

A Nagyi projekt három nagymama és három egyetemista unoka rendhagyó története, amit olyan őszinte érzelmekkel és élményekkel tesznek meghatóvá a fiúk, hogy a megnézése után csak egyet akarunk. Újra találkozni nagyszüleinkkel, és beszélgetni napokon át.

Sokak szerint a gyerekek mindig a nagyszülőkre hasonlítanak, és legtöbb esetben az anyai ági nagymamával van a legbizalmasabb viszonyuk. Ez talán csak a véletlen műve, de mindhárom fiú a nagymamáját mutatja be ebben a bensőséges alkotásban, ami sokkal több mint egy dokumentumfilm.

Révész Bálint nemcsak rendezője, de nagymamájával együtt egyik főszereplője is a filmnek. Dokumentumfilmje egy hét évig készített, bohókás elemekkel tűzdelt, mégis mélyreható huszadik századi utazás. Olyan ez, mint egy nagyszülőknél eltöltött hétvége, aminek egyik pillanatában együtt énekelve almás pitét eszünk, majd az élet legkomolyabb dolgait beszéljük meg.

Bálint rendhagyó módon szándékosan eldobja a szinte minden háborús túlélő életéről szóló dokumentumfilmes elemeket. Tehát nem nyomasztó és zokogtató zenével aláfestett sztorikat, kesergő öreg néniket látunk a képsorokon, hanem szinte homevideónak is beillő felvételeket, táncoló gyerekekkel, nevető nagyszülőkkel. Hiszen a nagymamák a mindennél jobban szeretett kisunokáiknak mesélik el életüket, és a generációk közötti szakadékot közös bölcselkedéssel hidalják át.

NAGYI PROJEKT Előzetes

A Nagyi projekt egy hét évet átfogó utazás, amely három fiatal srác és nagymamáik kapcsolatát állítja a középpontjába. A film személyes élményeken keresztül …