Kosztolányi Dezsőre emlékeznek Nápolyban

Louisa-May Alcott, Kosztolányi Dezső és Tanidzaki Dzsunicsiró munkáiból készül Strane Coppie Különös párok című művészeti beszélgetéssorozatának következő kiadása Nápolyban. 

Az Antonella Cilento író által tizenegy éve elindított rendezvénysorozat beszélgetései korszakhatárokat átlépve kötik össze a világirodalom nagy íróit egy-egy aktuális téma alapján. A Haditengerészet palotájába meghirdetett este témája a Serve e padrone (Szolgálólányok és úrnők) lesz.

A kerekasztal-beszélgetés során Antonella Cilento, Giorgio Amitrano orientalista és Lisa Ginzburg író felelevenítik a három alkotó munkásságát, valamint párhuzamot vonnak Kosztolányi Édes Annája, Louisa-May Alcott 19. századi amerikai író Kisasszonyok című ifjúsági regénye, valamint a modern japán irodalom egyik legnagyobb alakja – és Kosztolányi kortársa –, Tanidzaki Dzsunicsiró Hóesés című nagyregénye között.

A beszélgetést követően Fábri Zoltán 1958-ban készült, Édes Anna című filmjét vetítik olasz felirattal.

Az emlékestet a Lalineascritta egyesület és a Római Magyar Akadémia szervezi a Publishing Hungary Program támogatásával – derül ki az MTI közleményéből.