Utcai tűzpárbajban lőtték le a túszejtő szökött rabot – videó

Válságos állapotban vitték kórházba a rendőrökkel folytatott tűzpárbajban megsebesült szökött rabot. A férfi a budapesti bírósági tárgyalásáról szökött meg péntek délelőtt. Elvette az egyik őr fegyverét, majd megállásra kényszerített egy autóst, akivel a XV. kerületig jutott. Itt rálőtt a rendőrökre, akik viszonozták a tüzet. 

A 35 éves Sz. Károly, akire garázdaság és rongálás vétsége miatt a Fővárosi Törvényszék 1 év 1 hónap börtönbüntetést szabott ki jogerősen, ítélethirdetés után megütötte a biztonsági felügyelőt és elvette a fegyverét. A lábbilincsben lévő férfi magával hurcolta a törvényszék biztonsági szolgálatának egy munkatársát, akit az épületből kilépve elengedett. Sz. Károly a Stollár Béla és Bihari János utcák kereszteződésénél megállított egy Nissan X-Trailt, amelynek 63 éves vezetőjét fegyverrel kényszerített arra, hogy menekülésében segítse – írja a police.hu.

A bejelentést követően a BRFK elrendelte a főváros rendőri zárását és hajszát indított a fegyveres menekülő elfogására. A Hungária körúton figyeltek fel a Nissanra, a rendőrök azt is látták, hogy a szökött rab fegyvert fog a gépkocsivezető fejéhez.

A főváros rendőri zárásának eredményeként a feltorlódott forgalom miatt a Nissan megállt a XV., Szentmihályi út és Nyírpalota út kereszteződésénél, abból a férfi kiugrott, megkísérelt megszerezni egy másik autót, de közben utolérték az őt már gyalogosan üldöző rendőrök.

A felszólításra és a figyelmeztető lövésekre a férfi nem állt meg, ezért a rendőrök több célzott lövést adtak le rá. Sz. Károlyt több lövés találta el, a helyszínen elfogták, majd súlyos, életveszélyes sérülésekkel a mentők kórházba vitték.

https://www.youtube.com/watch?v=c7r7T2FAujM

A Törvényszéken személyi sérülés nem történt. A férfit erőszakos bűncselekmények miatt korábban már elítélték, s jelenleg is más bűncselekmény miatt jogerős büntetését töltötte.