Netanjahu karizmájáról is szólt a Heti TV

A Heti TV „Pirkadat” című műsorának aktuális hírértékelőjében Breuer Péter műsorvezetővel a BDS-ről és az izraeli választásokról Seres Attila, portálunk munkatársa beszélgetett. 

Az anticionizmus és a bojkott Izrael ellen (BDS) ma az új antiszemitizmusnak felel meg — vetette fel Breuer Péter.

Portálunk munkatársa, Seres Attila úgy vélekedett, hogy a BDS és az anticionizmus ugyan átfedésben van az antiszemitizmussal, de mégsem azonosak egymással. A BDS-mozgalmat foglyul ejtették az antiszemiták, úgy ahogy ez több sikeres nagy nyilvánosságot kapó mozgalommal kapcsolatban is előfordult már. Az antiszemita csoportok szeretnek behatolni már sikeres mozgalmakba, hogy rajtuk keresztül hatékonyabban működhessenek. Egy Izrael elszigetelésére törekvő szervezet, azaz a BDS esetében teljesen kézenfekvő, hogy megjelennek az antiszemiták.

Az izraeli választásokon több mint 60 eddig ismeretlen, új arc van jelen. Seres Attila szerint ez egy nagyon pozitív változás.

Netanjahu vitathatatlanul nagyon karizmatikus ember, és remek politikus, de már 10 éve folyamatosan kormányon van. Nem véletlen, hogy korlátozva – jelenleg Amerikában is két ciklusban – lehet vezető pozícióban egy politikus. Nagyon fontos a vérfrissítés a politikában is.

Beni Ganc korát tekintve egy idősebb generációt képvisel, ám politikusként még pályája elején van. Ennek ellenére egyre nagyobb követőtábornak örvend. Az ellenzéki bal- és a jobboldal is nagy reményeket fűz hozzá. Ganc egy nemrég adott interjúban elmondta, hogy nagyon fontosnak tartja a palesztin kapcsolatok rendezését, valamint kiemelte, hogy egyet ért a Nemzetállami törvénnyel, és azzal is, hogy a nem-zsidó állampolgárok is egyenlő tagjai az izraeli társadalomnak.