Németországban is egyre több a zsidók elleni támadás

Tavaly 60 százalékkal több erőszakos támadást követtek el zsidók ellen Németországban, mint egy évvel korábban. Összesen több mint 1600 antiszemita atrocitás történt, ezek közül 62 esetben járt fizikai erőszakkal a támadás – írja a The Times of Israel a most nyilvánosságra hozott német bűnügyi statisztikák alapján.

Németországban a zsidókat ért gyűlöletbűncselekmények száma 1646 volt 2018-ban. Ez 10 százalékos emelkedést jelent az előző évhez képest.

A fizikai erőszakkal együtt járó támadások száma egy év alatt 37-ről 62-re emelkedett tavaly. A bántalmazásokban 43-an sérültek meg.

Josef Schuster, a Németországi Zsidók Központi Tanácsának elnöke és más zsidó vezetők is a szélsőjobbos AfD-t teszik felelőssé a helyzet romlása miatt. Úgy vélik, a bevándorlásellenes párt szítja a gyűlöletet a bevándorlók, a muszlimok és a zsidók ellen.

Ugyanakkor Németországban is megfigyelhető, hogy a muszlim migránsok is egyre több támadást követnek el zsidók ellen.

A cikk beszámolt egy konkrét ilyen esetről, amelyről videófelvétel is készült. Ezen az látható, amint egy migráns az övvével támad fiatalokra és közben azt kiabálja, hogy zsidók.

Jewish men beaten with belt in Berlin anti-Semitic attack

There has been public outrage in Germany after video footage emerged of two Jewish men being violently assaulted in an apparent anti-Semitic attack in centra…

Később az is kiderült, hogy a megtámadott fiatal, Adam Armush egy Berlinben élő izraeli arab. Saját elmondása szerint csak azért vett fel kipát, mert kíváncsi volt, hogy mennyire biztonságos azzal Berlinben sétálni. A támadás nagy felháborodást váltott ki Németországban. Több ezren tüntettek az utcán, kipát viselve.