Szombatszegés nélkül mégis színpadra léphet a Shalva Band az Eurovízión

Az izraeli KAN televíziócsatorna közbenjárására a csapatot meghívták, hogy a fellépések között vendégszereplőként adjanak elő a május 16-i második elődöntőn, így a zenekar mégis a színpadra léphet.

Az Eurovíziós Dalfesztiválon nagy esélyesnek tartott Shalva Band korábban azért vonta vissza jelentkezését a neves zenei eseményről, mivel a küzdelem utolsó fordulóján való részvétel szombatszegéssel járt volna a számukra. A döntően sérült fiatal énekesekből és zenészekből álló csapat a legesélyesebb versenyzők között volt.

Shalva Band

Ugyan történtek lépések abban az irányban, hogy az Európai Műsorszórók Egyesületét meggyőzzék a szabályaitól való eltérésre, egyelőre úgy tűnik, hogy erre nem kerül majd sor, és a Shalva Band hivatalosan is kilép a versenyből.

Az Eurovíziós Dalfesztiválon minden évben szerepelnek nyitó- és köztes számok mind a két elődöntőben, mind pedig a döntőben. A KAN ugyan még nem közölte a vendégfellépők teljes listáját, de úgy tűnik, hogy a Shalva Band mellett színpadra áll az 1998-as izraeli győztes, Dana International, a tavalyi elsöprő győzelmet megszerző Neta Bárziláj, és a hírek arról szólnak, hogy Madonnával is folynak a tárgyalások a fellépésről. Omer Adam izraeli énekes szintén a szombattal való ütközés miatt utasította el a felkérést.