AfDs fiatalokra támadt egy holokauszt-film vetítésén a berlini Antifa

A filmvetítésre tartó Alternative für Deutschland ifjúsági tagozatához tartozó fiatalokra éles tárgyakkal, illetve öklükkel támadtak a szélsőbaloldali csoport tagjai.

A brutális támadásra vasárnap este, fél tizenegy környékén került sor, mikor az AfD alá tartozó Junge Alternative (JA) tagjai, a Berlinale egyik rendezője, Dieter Kosslick invitálására Roberta Grossman filmjének vetítésére tartottak. 
Antifa támadás

A német populista AfD szóvívőjének nyilatkozatából kiderült, körülbelül fél tucat maszkos szélsőséges támadta meg a részben zsidó fiatalokból álló a csoportot, mindössze 40 méterre a vetítőteremtől.

“Improvizált fegyvereket használtak, amiért nem tartóztathatják le őket, de komoly sérüléseket okozhatnak. Elemeket tartottak az öklükben mikor vertek, törött borosüveggel igyekeztek leszúrni minket, mintegy késként használva azt. A felkaromon meg is vágtak,” — nyilatkozta az egyik áldozat, Vadim Derksen.

Derksen hozzátette, nem viseltek semmiféle megkülönböztető ruházatot, így nem tudja hogyan ismerhették fel őket. Az sem világos pontosan, milyen irányból lepték meg őket, elképzelhető, hogy jól-koordinált rajtaütés célpontjai lettek.

A JA egyik tagját a fején szúrták meg, így orvosi ellátásra szorult. Egy másik, zsidó származású fiatalembernek sikerült időben elmenekülnie támadói elől.

Kevéssel a támadás után az Antifa szélsőségesei vállalták a felelősséget az akcióért az Indymedia szélsőbaloldali portálon.