Brutális kettős gyilkosság egy fehérorosz iskolában

Agyonszúrt egy tanárnőt és egy diákot egy 15 éves iskolás hétfőn Fehéroroszország egyik iskolában, két további diák megsebesült – közölte a belügyminisztérium.

A gyilkosság a Minszki területen lévő Sztolbci település egyik iskolájában történt – írta a TUT.BY hírportál. Egy 15 éves diák reggel 8 órakor – egy konfliktust követően – behatolt az osztályterembe, és késsel nyakon szúrta a tanárnőt, és három másik diáktársát is megsebesítette. A tanárnő és egy gyerek belehalt sebesüléseibe. Két másik diákot kórházba szállítottak.

A történtek után a tettes elrejtőzött, a hatóságok hajszát indítottak ellene. Két-három órára rá elfogták. A híradások szerint a tettes a támadás előtt eltávolította oldalát egy meg nem nevezett közösségi portálról.

Az UNIAN ukrán hírügynökség emlékeztetett arra, hogy tavaly október 17-én egy 18 éves diák a Krím félszigeti Kercs műszaki szakiskolájában követett el robbantásos és lőfegyveres támadást. Huszonegyen meghaltak, ötvenen kórházba kerültek különböző mértékű sebesülésekkel.