Az UNICEF-nek valami baja van Izraellel

Nemzetközi civil szervezetek, amelyek minden más ország esetében komoly szakmai munkát végeznek, sokszor teljesen elfogultakká és egyoldalúakká válnak, ha Izraelről van szó, lásd az Amnesty International vagy a Human Rights Watch jelentéseit. Most az ENSZ Közgyűlése által a II. világháború után alapított UNICEF is beállt a sorba.

Az IsraellyCool blognak tűnt fel, hogy bár az Egyesült Nemzetek Nemzetközi Gyermek Gyorssegélyalapjának van nemzeti bizottsága Izraelben, a szervezet különös módon épp a zsidókat diszkriminálja álláshirdetéseiben. Az UNICEF weboldalának álláshirdetési rovatában ugyanis ez található:

Izraelt tehát nemcsak kiiktatták a térség országai közül, de helyette beemeltek egy nem létező entitást, Palesztina Államot. Dacára annak is, hogy a palesztin területeken nem is létezik UNICEF nemzeti bizottság. Még érdekesebb, tűnt fel a blognak, hogy a Kelet-Jeruzsálamben, „Palesztina Államban” meghirdetett egyetlen üres állásra kizárólag palesztinok pályázhatnak. Zsidók tehát nem.

Mint a blog megjegyzi: ha ön eddig adományozott pénzt az UNICEF-nek, ideje leállni vele.