Nácibotrányba keveredett Candace Owens

Candace Owens népszerű konzervatív politikai aktivista az Egyesült Államokban, aki a BLEXIT nevű mozgalommal került az utóbbi időben a figyelem középpontjába.

Owens egyike a kevés, Donald Trump amerikai elnököt pártoló konzervatív afroamerikai aktivistáknak, így mozgalma, mely az afroamerikaiak és a hispán amerikaiak baloldaltól való távozását, és republikánus táborhoz való közeledését hirdeti, érthetően sok figyelmet kapott.

Most azonban egy decemberi, Egyesült Királyságban tartott előadása miatt támadják, melyben arról beszélt, hogy Adolf Hitler német diktátor voltaképpen progresszív célokat kívánt megvalósítani.

„Hitler nemzeti szocialista volt” — fejtegette Owens. „A nacionalizmus definíciója az elitisták által fertőződik meg, akik valójában globalizmust akarnak”.

Owens előadásában úgy fogalmazott, hogy Hitler igazából globalista volt. „Ha Hitler csak Németországot akarta volna naggyá tenni, és ott akarta volna, hogy jól menjenek a dolgok – az rendben lett volna. A probléma ott kezdődött, amikor Németországon túlmenő álmokat dédelgetett”. „Nincs problémám a nacionalizmussal” — tette mindehhez hozzá.

Owens szavait egy ismert konzervatív üzeneten túl — mely szerint a nemzetiszocialista mozgalmaknak volt egy baloldali éle — úgy is lehet értelmezni, hogy a második világháború előtt a náci Németország „rendben lett volna”.

Egyébiránt Owens lelkes Izrael-párti aktivista, aki Twitter-fiókján ünnepelte, mikor Trump elnök elfogadta Jeruzsálemet Izrael fővárosának.

Candace Owens Trump Jeruzsálemmel kapcsolatos döntését ünnepli. Forrás: Twitter

Mint a Jerusalem Post megjegyezte, Owens munkahelyét, a Turning Point USA programot számos zsidó mágnás támogatja, így Adam és Gila Milstein, illetve Andrew Borans.