Beismerte tettét a 19 éves izraeli lány gyilkosa

Beismerte a 19 éves izraeli lány meggyilkolását a péntek éjjel elfogott palesztin férfi. A 29 éves Arfiyeh Arafat egy késsel indult el hebroni otthonából, az erdőben meglátta az izraeli lányt és brutálisan megölte. Az izraeli hatóságok szerint a férfi kapcsolatban áll a Hamasz palesztin terrorszervezettel.

A férfi korábban már ült izraeli börtönben, de az egyelőre nem derült ki, hogy miért. A csütörtöki gyilkosság helyszínén talált nyomok egyértelműen hozzá vezettek. Egy izraeli kommandós egység péntek este hatolt be egy mecsetbe Ramallah környékén, de ott nem találták. Később keresőkutyák segítségével fogták el egy lakatlan házban.

A 19 éves Ori Ansbacher holttestét csütörtök éjszaka találták meg Jeruzsálem külvárosában, nem messze a város állatkertjétől, egy erdőben. A rendőrök egy meztelen és meggyalázott holttestről adtak jelentést, akinek halálát erőszak okozhatta. Ori Ansbacher gyilkosát nagy erőkkel kezdték keresni.

Egész Izraelt sokkolta a gyilkosság. Ori Ciszjordániában, Gush Etzionban, Tekoa városban élt a szüleivel és testvéreivel. Önkéntesként dolgozott, minden pillanatban azon fáradozott, hogyan tud másoknak segíteni – mesélte róla a családja.

Pénteken, több százan vettek részt a temetésén Tekoában.

Levaya of Murder Victim Ori Ansbacher In Tekoa

No Description

„Múlt szombaton azt mondtad, el sem hiszed, hogy idén 20 éves leszel, és most már nem vagy többé. Annyi mindenre tanítottál, énekelni, táncolni. Nagyon szeretlek és annyira sajnálom, hogy ezt nem mondtam eleget neked“ – így emlékezett Oriról nővére.

„Köszönöm Ori, hogy általam eljöttél ebbe a világba, köszönöm azt a 19 és fél év fényt és örömöt, amit jelentettél nekünk. Most arra kérlek, ahogy felemelkedsz abba a világba, ahol csak a jó létezik, hogy adj erőt onnan föntről, hogy továbbra is higgyünk abban, ami jó ebben a világban” – édesanyja ezekkel a szavakkal búcsúzott lányától.

Közben Danny Danon izraeli ENSZ-nagykövet terrortámadásnak minősítette a brutális gyilkosságot, és annak elítélésére szólította fel a nemzetközi szervezetet. A Palesztin Hatóságot kulturális terrorral vádolta, szerinte ez vezetett a 19 éves izraeli lány megöléséhez is.

„A Biztonsági Tanács hallgatása nem segíti a terror elleni harcot, és csak a gyűlölet eszkalálódását okozza. Amíg az ENSZ hallgat, a Palesztin Hatóság folytathatja azt a gyakorlatát, hogy fizetést ad a terroristáknak, és oktathatja a fiatalokat saját belátása szerint, ami ilyen gyilkosságokhoz vezet” – jelentette ki Danny Danon.