Takács: Növekszik az antiszemitizmus

Az EU elhibázott migrációs politikája miatt nő az antiszemitizmus – véli Takács Szabolcs államtitkár.

A magyar és az európai bevándorláspárti erők, valamint a brüsszeli bürokrácia elhibázott migrációs politikája jelentős mértékben növeli az antiszemitizmus veszélyét – jelentette ki Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség uniós ügyekért felelős államtitkára.

Az államtitkár véleménye szerint az antiszemitizmus elleni küzdelem jegyében az Európai Parlamentben rendezett konferencián Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke, a bevándorláspárti európai baloldal csúcsjelöltje a növekvő európai antiszemitizmus jelensége kapcsán elfelejtette megemlíteni, hogy a jobboldali és a baloldali gyökerű antiszemitizmus és anticionizmus mellett ma Európában a legsúlyosabb biztonsági fenyegetés a bevándorlás eredményeként megnövekedett, az iszlám radikalizmushoz köthető antiszemitizmus.

Fotó: MTI

Timmermans azt is világosan elutasította – mondta az államtitkár –, hogy az identitásról szó essék, azt ugyanis szerinte nem lehet politikai fegyverként használni. Takács szerint az európai baloldalt nem érdekli Európa identitása és jövője, és ez látható Magyarországon is, ahol a bevándorlásparti baloldal választási érdekből összefog az antiszemita és rasszista gyökerű Jobbikkal.

Összenőtt, ami összetartozik. Timmermans, a magyar baloldal és a magyar szélsőjobb. A közös bennük, hogy mind támogatják a bevándorlást. És ennek érdekében nekik semmi se drága. 2010 óta hivatalban lévő magyar kormányokat egyszer sem a választási érdek motiválta, amikor kiállt a zsidóság jólétének és biztonságának garantálása érdekében.

Az államtitkár kijelentette, ma Magyarországon a bevándorlást elutasító jelenlegi kormány az egyetlen hiteles politikai erő, amely kiáll a zsidó közösségek védelmében és fellép az antiszemitizmus ellen. Noha Közép-Európában is előfordulnak még – főként szóbeli – incidensek, ezek eltörpülnek az egyre növekvő számú nyugat-európai zsidóellenes atrocitások mellett, amelyek elválaszthatatlanok az iszlám hátterű migrációtól.

Arra is emlékeztetett: az uniós állam- és kormányfők tavaly december 21-én elfogadott nyilatkozata a magyar miniszterelnök kezdeményezésére kifejezetten a zsidó közösségek és intézmények védelmére szólít fel, a magyar kormány pedig évi több mint 500 millió forinttal támogatja az európai antiszemitizmus monitorozására létrehozott Tett és Védelem Ligát.