Plágiummal vádolják az Eurovízió izraeli győztesét

Váratlanul a White Stripes volt frontembere is megjelent Netta Barzilai Toy című számának szerzői között, amivel az  izraeli énekesnő tavaly megnyerte az Eurovíziós Dalfesztivált, és ezáltal hazájának az idei esemény rendezési jogát – szúrta ki nemrég a 444

Ahogy arról nemrég beszámoltunk, Netta Barzilai alig nyolc hónappal ezelőtt aratott győzelme után kiadta második, Bassa Sababa–nak keresztelt szingeljét. A dalt egy nagy befektetésű klip festi alá, amelynek költsége több mint egymillió sékelre becsülhető, és ezzel minden idők legdrágább zenei klipjévé vált Izraelben.

A 26 éves énekesnő azonban nemcsak új számával került hírekbe a közelmúltban, a napokban felmerült a kérdés: vajon miért került váratlanul a White Stripes volt frontembere is Barzilai Toy című számának szerzői közé.

Bár a Haaretz értesülései szerint egyezség része volt, hogy Jack White most felkerült a szerzők közé, mások plágiummal vádolják az izraeli előadót.

Tekintettel arra, hogy a győzelem után szinte azonnal szervezésbe kezdtek Izraelben, nehéz elképzelni olyan forgatókönyvet, ami alapján megfosztanák a zsidó államot az idei dalfesztivál megszervezésének lehetőségétől, és helyette a második helyet elnyert Ciprust kérnék fel az esemény előkészítésére.