Őrizetbe vették a csecsemőt bántalmazó palesztinokat

A Sin Bét belbiztonsági szolgálat bejelentette, hogy az izraeli biztonsági erők a közelmúltban őrizetbe vettek három palesztint, akiket egy 9 hónapos csecsemő megsebesítéséhez vezető kődobálós támadással gyanúsítanak.

A gyanúsítottakat, kettő közülük 17 év körüli kiskorú, múlt hónapban a Hebron közelében lévő Sza’ir faluban fogta el egy közös akció keretében a Sin Bét és az Izraeli Védelmi Erők (IDF) – írja az Új Kelet-online.

A kihallgatás során kiderült, hogy a gyanúsítottak részt vettek a kődobálásban, ami a csecsemő megsebesítéséhez vezetett.

Az incidens december 18-án a 60-as útvonalon történt, Kirját Arba és Karmei Tzur zsidó közösségek között Júdea és Szamáriában (Ciszjordánia). Egy izraeli pár kisgyermekükkel haladt az úton, amikor kőzápor zúdult járművükre és betörte a szélvédőt.

A csecsemőt a jeruzsálemi Saare Zedek Orvosi Központba szállították enyhe sérülésekkel, más nem szorult orvosi ellátásra. A kődobálás következtében hét járműben anyagi károk keletkeztek. A Sin Bét a támadást masszívnak írta le.

A belbiztonsági szolgálat átadta a vizsgálat eredményeit a katonai főtanácsnoknak. A gyanúsítottak elleni vádemelésre az elkövetkező napokban kerül sor.