Jobbik: Sosem voltunk nácik

Sosem voltak nácik a Jobbikban – jelentette ki a párt frakcióvezetője egy pénteki tévés beszélgetésben.

Konszolidálódó Jobbikról beszélgettek ellenzéki politikusok a Hír Tv-ben, ahol Gyöngyösi Márton méltatlannak nevezte, hogy hét évvel ezelőtti parlamenti kijelentésével foglalkoznak.

Az ott valóban egy rosszul megfogalmazott mondat volt, amiért egyébként elnézést kértem, azóta több százszor elnézést kértem, és szerintem teljesen méltatlan az, hogy még hét évvel később is, amikor kiállok sajtótájékoztatót tartani, ezzel kell foglalkoznia bárkinek. Érdekes módon, az elmúlt években ez nem került elő, ezt Önök tudják miért került elő a sufniból.

Akkor a Jobbik politikusa zsidó származású honatyák listázásának ötletét lebegtette meg az országgyűlésben. Most erre utalva a magyar ellenzék fővárosi polgármesterjelöltje úgy fogalmazott, hogy szerinte Gyöngyösi akkori terve nem náci tett volt. Karácsony Gergely szavait hazai politikai hullámok csapdossák azóta is.

index.hu
Fotó: index.hu

„Soha nem is voltak nácik a pártban” – szögezte le a Jobbik frakcióvezetője a televiziós beszélgetésben, ahol LMP-s és Párbeszédes képviselőkkel voltak meghívva. Gyöngyösi Márton szerint hét évvel ezelőtti kijelentése egy rosszul megfogalmazott mondat volt. A vendégek elsősorban abban egyeztek meg, hogy a valamikori radikális nemzeti párt, a Jobbik jelentős változáson ment keresztül az elmúlt években.