Jair Bolsonaro brazil elnököt tüdőgyulladással kezelik

Kórházban ápolják Brazília elnökét – jelentették Sao Paoloból.

Tüdőgyulladása van Jair Bolsonaro brazil elnöknek – jelentette be csütörtökön a Sao Pauló-i Albert Einstein kórház, ahol az elnököt jelenleg ápolják, miután korábban többször is megműtötték őt egy késeléses merénylet okozta súlyos sérüléseivel.

Az orvosai szerdán lázat észleltek nála, amit a tüdejét megtámadó fertőzés okozott. A szóvivője szerint félig intenzív kezelést alkalmaznak az elnök meggyógyítása érdekében. A láza 38 fokos volt szerdán. A fertőzés bakteriális eredetű.

2018 szeptemberében Bolsonaro – akkor még elnökjelöltként – az ország délkeleti részén található Juiz de Fora városban egy kampányrendezvényen vett részt. Ott egy férfi késsel támadt rá, minek következtében súlyos hasi sérüléseket szenvedett, sürgősségi beavatkozást kellett rajta végrehajtani. A sérülések miatt a sebészek egy mesterségesen létrehozott bélkivezetést alakítottak ki. Az ahhoz használt zacskót (sztómát) január 28-án távolították el a hasfaláról. Azóta kórházban van. Mint ismert, Bolsonaro december 31-i elnöki beiktatása egy fontos politikai eseménye volt a jelen kor jobboldali vezetőinek.