Halálos tűzvész a brazil Flamengonál

Tucatnyi gyermek lehet a brazil katasztrófa áldozata.

Tíz ember meghalt, és három megsérült, köztük egy súlyosan, amikor a brazil élvonalban szereplő Flamengo edzőközpontjában tűz ütött ki. Az áldozatokat még nem azonosították, viszont a helyszíni riportok szerint 14 és 17 év közötti gyerekek aludtak a központ tűz által sújtott területén – számoltak be nemzetközi jelentések.

A tűz helyi idő szerint hajnalban 5 óra után 10 perccel ütött ki. A tűzoltók gyorsan a helyszínre érkeztek, így nem terjedt tovább a tűz, és nagyjából két óra után sikerült eloltani az épületet. A sportközpont Rio de Janeiro nyugati részén fekszik, amit a szerdai viharos időjárás leginkább sújtott, így lehetséges, hogy ennek köze lehet a tűz keletkezéséhez.

Fotó:o.globo.com

A brazil Globo tudósításai szerint 10 ember meghalt, és három megsérült, köztük egy súlyosan. A halálos áldozatok közül egyelőre két fiatal futballistát azonosítottak, a szüleikkel már közölték a szörnyű hírt.

A tűzoltók tájékoztatása szerint bentlakásos akadémisták, a jövő reménységei aludtak a központ tűz által sújtotta részén, ezt az is bizonyítja, hogy a három sérült egy 14 éves, valamint két 15 éves fiú, őket a helyi kórházba szállítottak.

Az edzőközpontot tavaly újították fel, arról egyelőre nincsen pontos információ, hogy mi okozhatta a tüzet. A brazil kormány háromnapos gyászt rendelt el. A történtek miatt a Flamengo–Fluminense hétvégi bajnoki mérkőzést elhalasztották.