Rakétatámadás Gázából

Magyar idő szerint szerda este 8-kor egy rakéta kilövése szólaltatta meg a légvédelmi szirénákat Dél-Izraelben. 

Egy heti csend után történt az incidens, melynek során izraeli terület felé indítottak rakétát a gázai övezetből. Az első jelentések szerint a rakéta még palesztin területen ért földet. Károkról, sérültekről nem érkeztek jelentések.

Az izraeli hadsereg mindenesetre viszonzásképpen tüzérségi tűz alá vett Hamász katonai célpontokat a határ közelében.

“Ismét megtört a képzeletbeli csend a Gázai övezet határán. A konfrontáció elkerülhetetlen. Nem szabad megvárni, amíg áldozataink lesznek. Vissza kell térnünk a célzott gyilkosságokhoz és a terrorista infrastruktúrákra mért kemény csapásokhoz,” reagált a hírre Avigdor Liberman ex-védelmi miniszter, a Jiszráel Beitenu párt vezetője Twitteren.

Benjamin Netanjahu miniszterelnök vasárnap figyelmeztette a Hamászt, hogy Izrael katonai hadjáratot indíthat, ha a gázai határon zajló erőszak nem szűnik meg, a közelgő április 9-i választásoktól függetlenül.

Hasonló üzenetet küldtek a hétvégén az övezet terrorista csoportjainak közvetítőkön keresztül, beleértve Egyiptomot, számolt be a 12-es hírcsatorna szombat este.

Egyiptom szombaton állítólag belement a gázai-egyiptomi határ újbóli megnyitásába, ha a Hamász megfékezi az izraeli csapatokkal való összecsapásokat a határnál.