Perdöntő bizonyíték a brüsszeli zsidó múzeumban gyilkoló terrorista ellen

Minden kétséget kizáróan ő volt a fogvatartónk és a kínzónk – vallotta egybehangzóan Mehdi Nemmoucheról az a két újságíró, akit 2014 októberben raboltak el Szíriában az Iszlám Állam terroristái.

Nemmousche az év májusában a brüsszeli zsidó múzeumban négy embert ölt meg, az ellene folyó eljárásban perdöntő lehet a két újságíró vallomása – írja a BBC.

A 2014 májusában a brüsszeli zsidó múzeumban lezajló, lövöldözéses terrortámadás során négy ember halt meg, egy izraeli házaspár, a múzeum egy belga férfi alkalmazottja és egy önkéntes dolgozója, egy francia nő. Európai területen ez volt az első terrortámadás, amelynek elkövetését az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezet magára vállalta.

Mehdi Nemmouche

A terrortámadással a francia-algériai kettős állampolgárságú Mehdi Nemmouche-t vádolja a francia ügyészség. Nemmouche tagadja a gyilkosságot, mint ahogy azt is, hogy találkozott volna a két újságíróval.

Nicolas Hénin és Didier François beszéltek arról is, hogy Nemmouche szadista volt, tele antiszemita gyűlölettel, azt állították, csodálója volt annak a Mohamed Merahnak, aki Toulouse-ban megölt egy rabbit és három gyereket

Didier François azt is mondta, Najim Laachraoui volt az egyik fogvatartójuk. Laachraoui a két terrorista egyike volt, akik 2016 márciusában felrobbantották magukat a brüsszeli nemzetközi repülőtéren.

Nemmouche tehát tagad, az ügyész kérdésére, miszerint találkozott-e a két újságíróval, nem válaszolt. A tárgyalás innen folytatódik.