Karácsony Gergely szerint nem náci az, aki zsidó képviselőket listázna

A Hír TV esti műsorának volt vendége Karácsony Gergely, a főpolgármester-jelöltségért zajló baloldali előválasztás győztese. Karácsony azt állította, hogy nem tud a műsorvezető olyat idézni, amikor azt mondta volna, hogy nem működne együtt a Jobbikkal — írja a mandiner.hu 

Nemes és téttel bíró küzdelemben választottak úgy az állampolgárok, hogy a baloldal jelöltjeként Karácsony Gergely indulhasson Tarlós István ellen. Ezt az előválasztást a mi a saját szimpatizánsainknak rendeztük, és az almát az almához érdemes hasonlítani. Közel annyian szavaztak, mint ahányan hasonló előválasztásokon, mint például Amerikában, Franciaországban vagy Romániában szoktak.

Karácsony azt állította, hogy  nem tud a műsorvezető olyat idézni, amikor azt mondta volna, hogy nem működne együtt a Jobbikkal. Földi-Kovács Andrea felidézte: 2017. októberében azt nyilatkozta, a Jobbikon kívül mindenkivel tárgyalna, később pedig azt mondta, az általa elképzelt ellenzéki együttműködésben nincs helye a Jobbiknak, figyelembe kell venni, hogy a szövetséges pártok mit gondolnak a világról. A párbeszédes politikus szerint a Mi Hazánk mozgalom elvitte a legtöbb vállalhatatlan figurát a Jobbikból.

Karácsony azt is elutasította, hogy a korábban a zsidó származású országgyűlési képviselőket listázni kívánó Gyöngyösi Mártont nácinak nevezze, úgy fogalmazott, Gyöngyösi ezen javaslata önmagában nem nácizmus. Szerinte a Jobbik ma próbál megszabadulni a múlt ballasztjaitól, Gyöngyösi ma már nem zsidózik.

Vállalható-e a Jobbikkal való összefogás?

MAGYARORSZÁG ÉLŐBEN | 2019.02.05.A baloldal óriási sikernek Tarlós István főpolgármester ugyanakkor kis pártok házi mérkőzésének nevezte a baloldali előválas…