Az USA Vaskupola rakétavédelmi rendszereket vásárol Izraeltől

Az Egyesült Államok Vaskupola légvédelmi rendszereket vásárol Izraeltől az amerikai hadsereg azonnali szükségleteinek biztosítására, közölte az izraeli Védelmi Minisztérium.

A döntés az izraeli Honvédelmi Minisztérium és az amerikai Védelmi Minisztérium közötti megállapodás részeként született.

„A Vaskupola rendszert arra fogják használni, hogy védelmet nyújtson a kivezényelt amerikai katonai erők számára a ballisztikus és légi fenyegetések széles skálájával szemben, és hosszú távú tesztnek vetik alá a légi fenyegetésekre adott esetleges amerikai katonai válaszok részeként,” olvasható az izraeli Honvédelmi Minisztérium nyilatkozatában.

ניסוי כיפת ברזל בארה”ב

ניסוי שנערך בכיפת ברזל בארה”ב ביולי 2017. ארה”ב הודיעה כי תרכוש ממפא”ת מערכות כיפת ברזל לצורכי צבא היבשה האמריקני.

Az amerikai hadsereg nyilatkozata megjegyzi, hogy az Izrael által 2011 óta használt rendszer „hatékonynak bizonyult a harcban”.

Benjamin Netanjahu miniszterelnök és védelmi miniszter szerint az üzlet „nagyszerű eredmény Izrael számára. Ez az Egyesült Államokkal folytatott szilárd szövetségünk elmélyülésének újabb megnyilvánulása, valamint Izrael növekvő státuszának jele a világban. Izrael Vaskupolával és vasököllel rendelkezik. A rendszereink tudják, hogyan birkózzanak meg a fenyegetésekkel, legyen szó védelemről, vagy támadásról. Nem javasolnám az ellenségeinknek, hogy próbára tegyenek minket.”

A Vaskupola izraeli gyártója, a Rafael Advanced Defense Systems Ltd. megerősítette a hírt, de további részleteket nem közölt.

Israel Defense Forces on Twitter: „The #IronDome missile defense system targets rockets that target civilians. Here’s how: pic.twitter.com/atLkBQKLCn / Twitter”

The #IronDome missile defense system targets rockets that target civilians. Here’s how: pic.twitter.com/atLkBQKLCn

Izrael polgárainak biztonságát háromszintű rakétapajzs védi. A Vaskupola a rövid távról, 40 kilométernél közelebbről érkező rakétákat lövi le, a Dávid Parittyája vagy Varázspálca a közepes hatótávolságú (40-300 km) rakétákat, míg a nagy hatótávolságúakat a Nyíl semlegesíti.

Forrás: ujkelet.live »