Kivonta utolsó 767-esét az El Al

Az utolsó Milánóból Tel Avivba teljesített járatot követően ünnepélyes keretek között kivonták a menetrend szerinti forgalomból az utolsó 767-est az El Al munkatársai.

A légitársaság színeiben utoljára az LY 382-es számú, Milánó – Tel Aviv járatot teljesítette a gép, ezt követően a Ben Gurion repterén hagyományos, vízsugaras köszöntéssel búcsúztak a típus menetrend szerinti szolgálatától.

A Boeing 767-esből az internetes adatbázisok szerint még négy példány van a légitársaság tulajdonában, ám azt még nem lehet tudni, hogy az ország vezetőinek VIP utaztatásához – amely a cég államilag kirendelt feladata – megtartanak-e belőle néhányat.

A gépek átlagéletkora már jóval húsz év felett van, az ilyen korú példányok fenntartása pedig jóval költségesebb, mint fiatalabb vagy a modernebb váltótípusoké.

Az izraeli légitársaság a kiöregedett típust menetrend szerinti forgalomban az amerikai gyártó jelenlegi legmodernebb szélestörzsűjével, Boeing 787-essel váltja le.

Az új típusból összesen tizennégy darab érkezik a flottába, kilenc közvetlenül a gyártótól, öt pedig az Air Lease Corporation lízingcégen keresztül – derül ki az Airportal írásából.