11 százalékkal több turista érkezett év elején Izraelbe, mint tavaly januárban

A 2017-es adatokhoz képest 35 százalékos növekedés mutatkozott az idei év első hónapjában.

Az előző évi időszakhoz képest 11 százalékkal nőtt meg azoknak a látogatóknak a száma, akik januárban érkeztek a zsidó állam területére – közölte a Jerusalem Post.

A turisztikai minisztérium adatai szerint folyamatos növekedés tapasztalható az izraeli turisták körében, akiknek száma tavaly rekordot döntött, és csaknem négymillió főt regisztráltak a 2018-as esztendőben.

Tavaly decemberben a londoni Euromoniter International nevű szervezet is kiemelte a zsidó állam turisztikai vonzáserejét, és összeállításában Jeruzsálemet ítélték meg a legnagyobb növekedést mutató úti célnak turisztikai szempontból.

Yariv Levin, az ország turizmusáért felelős miniszterének nyilatkozata szerint az elért fejlemények mögött komoly és céltudatos munka áll. „Remélem és hiszem, hogy 2019-ben folytatódni fog ez a példa nélküli turisztikai lendület, amit az elmúlt években alkottunk” – fogalmazott a miniszter.

Az Izraelbe érkező turisták többsége kereszténynek (61 százalék), illetve zsidónak (22 százalék) vallja magát. Legtöbben az Amerikai Egyesült Államokból, Franciaországból, valamint Oroszországból utaznak az országba.