Élénk kapcsolat a palesztin terrorszervezetek és a BDS között

Az izraeli Stratégiai Ügyek Minisztériuma több mint száz kapcsolatot talált két ismert palesztin terrorszervezet és a zsidó állam elszigeteléséért küzdő nemzetközi bojkottmozgalom, a BDS között. Az ügyről a The Jerusalem Post számolt be.

Az írásból kiderül: a Gázát uraló Hamász és a Népi Front Palesztina Felszabadításáért (PFLP) több mint harminc tagja vezető posztot tölt be BDS-t támogató civil szervezeteknél, többségük már börtönben is ült terrorizmushoz kapcsolódó cselekmények miatt. Gilad Erdan közbiztonsági miniszter szerint a tanulmány „felfedi a BDS-mozgalom valódi természetét és céljait, valamint a terrorizmushoz és antiszemitizmushoz fűződő kapcsolatait.”

A lap által idézett egyik példa Leila Khaled: a PFLP tagja arról híres, hogy 1969-ben és 1973-ban elrabolt két repülőgépet, 2011-ben is terrortámadást tervezett Jeruzsálemben, és még tavaly is fegyveres harcra szólított fel Izrael ellen. Khaled a mai napig aktívan gyűjt pénzt a BDS-t támogató NGO-knak, Európában és Dél-Afrikában.