Bezárják a Music FM-et

Nem talált megoldást a Music FM-et működtető Prodo Voice Zrt. arra a helyzetre, hogy a Médiatanács nem hosszabbította meg a rádió február 7-én lejáró médiaszolgáltatási jogosultságát, ezért csütörtökön elhallgat a kereskedelmi rádió – tudta meg a Media1.hu.

A Music FM hétfőn meg is kezdte a búcsúzkodást a Facebookon. Azt írják, az utolsó pillanatig reménykedtek benne, hogy ez elkerülhető lehet:

„Tudtuk, a Music FM rengeteg hallgatónak jelentett biztos pontot a mindennapokban. Együtt ébredtünk, együtt autóztunk, együtt buliztunk és sokszor együtt sírtunk. Evidens volt, hogy vagyunk egymásnak, mi nektek, ti nekünk. Hét éven át szórakoztattunk és közben segítettünk, ahol csak tudtunk. Veletek elképesztő sikereket értünk el, díjak tucatjait nyertük és felépítettük Magyarország legnagyobb rádiós Facebook közösségét. A szemünk láttára nőtt fel a rádió kutyája, Music Málna, aki most sok szomorú arccal találkozik a munkahelyén…”

A Médiatanács korábban azzal indokolta döntését, hogy elutasította a Music FM Budapest 89,5 MHz-re vonatkozó kérelmét, hogy a szolgáltató a működése alatt több alkalommal is súlyosan vétett a gyermekek védelmére vonatkozó szabályok ellen, másrészt adatszolgáltatási kötelezettségét több ízben megsértette, harmadrészt médiaszolgáltatási díjtartozása is volt kérelme előterjesztésekor.

A Médiatanács a Sláger FM-et is elnémította volna idén február 2-től, de ők végül a Rock FM-et működtető cég felvásárlásával átköltöztek a veszteségei miatt amúgy is bezárni készülő Rock FM frekvenciájára.

Keddtől egyébként egy új rádió, a Manna FM megkezdi hivatalos műsorát egy másik budapesti frekvencián, a Budapest 98,6 MHz-en.