Alagúton keresztül rámolták ki a PNB Paribas széftermét Antwerpenben

Harminc széfet ürítettek ki a rablók az antwerpeni BNP Paribas bank páncéltermében, ahová saját maguk által fúrt alagutakon jutottak be. A világ legnagyobb gyémántközpontjában lévő bank nem árulja el, mekkora vagyonnal távoztak a rablók, egyelőre még tart az egyeztetés az ügyfelekkel az eltűnt értékekről.

Vasárnap koradélután érkezett a riasztás az antwerpeni rendőrséghez. Amikor a rendőrök kivonultak, zárva találták a széftermet. A rablók alagútja a város csatornarendszerébe vezetett.

A rablók sokat kockáztattak: először alagutat kellett ásniuk egy épületből, amely több száz méterre volt a csatornarendszertől. Majd az egy méternél keskenyebb átmérőjű csatornán keresztül – amely bármely pillanatban megtöltődhetett szennyvízzel – el kellett jutniuk a bankhoz. Itt egy második alagutat vájtak, hogy bejussanak a BNP Paribas bank széftermébe.

A rablás hasonlított a franciaországi Nizzában 1976-ban elkövetett bakrabláshoz, amikor a Societe Generale bank 339 széfjét rámolta ki egy banda egy nyári hétvégén.