New York Times: Eilat is a legjobb úti célok között szerepel

eilat booking izrael

Kiváló búvárlehetőségek és csillogó luxusszállodák – ezek is azok a hívogató tényezők, amik csalogató hatással bírnak a turisták számára Eilat esetében. A népszerű úti célra idén a The New York Times is felhívta a figyelmet, és az izraeli várost felvették a legjobb turisztikai helyek közé.

A neves helyeket felsorakoztató listát 2008 óta állítják össze az amerikai magazin szerkesztői, és most először akadt példa arra, hogy izraeli várost ajánlanak az olvasók számára; ráadásul az 52 helyezett közül Eilatnak az előkelő hatodik helyet sikerült megszereznie.

Az indoklás szerint a kiválasztásban kiemelt szereppel bír a hamarosan megnyíló Ramon Repülőtér is, ami még könnyebbé teszi az Izraelbe vágyók utazását. Az Eilattól mindössze 18 kilométerre eső repülőteret Ilan Ramon asztronautáról nevezték el, aki 2003-ban veszítette életét egy expedíció során.

Izrael turisztikai miniszterének legutóbbi bejelentése szerint várhatóan január 21-től kezd működésbe az új légállomás, és évente kétmillió utas kiszolgálására lesz képes — derül ki a Times of Israel írásából. Tekintettel arra, hogy idén a zsidó államban szervezik meg az Eurovíziós dalfesztivált, a repülőtér még fontosabb feladatot fog betölteni az országba érkező turisták számára.

Neokohn.hu